Rózsa Nyomda

Rózsa Nyomda   Telefon: 06-23-373-657    E-mail: info@rozsanyomda.hu    Pályázataink

Búcsúzzunk el a 2017-es évtől

Újra egy sikeres év van mögöttünk. Kollégáim jól megérdemelt év végi pihenésüket töltik, elmúlt a karácsony is, csend van, itt az ideje egy kis számvetésnek. 18 éve működő nyomdánk ebben az évben ismét egy nagy lépéssel, közel 20 százalékkal növelte árbevételét elérve ezzel a 430 millió forintos határt.

Visszatekintve újra és újra csak azt tudom levonni, hogy nagyvonalúan és bátran kell bevállalni az újat és a nagyon merésznek tűnő fejlesztéseket. Így volt ez minden beruházásunkkal, mert „minek nektek” CTP? És minek nektek B/2-es gép? Kéziszedő maradjon a vinklivasnál.

Óvatosan, mindig a takarónk végéig nyújtózva, meglévő igényekre építve haladtunk előre. Csendesen, tisztességesen, mindig a vevőt és a minőséget tartva szem előtt. Túléltük a válság éveit, nem bonyolódtunk visszafizethetetlen lízingekbe, maradva a piac által megfizetett és megfizethető amúgy kiváló gépeknél. Sosem vallottuk azt a közkeletű mondást, hogy majd a „GÉP” meghozza a munkát. Sosem hozza meg. Gondolom, ezt ma már sok pályatársam is így gondolja. A munka nem így találja meg az embert, az üzemet, a közösséget. Ez persze csak egy vélemény, mindenesetre a tapasztalat sem cáfolta meg.

Figyeltünk arra és tettünk lépéseket mikor azt láttuk, hogy kissé megroppan a háttér. Úgy a szakember ellátottság, mint az alvállalkozói háttér. Erősítjük kapcsolatainkat és ezzel egyidőben erősítjük saját kivitelezői kapacitásunkat. Nem tudjuk és nem is akarjuk feladni kialakult struktúránkat, miszerint nyomunk, hajtunk és kiadjuk az utolsó fázist, marad ez a konstrukció, hiszen "csúcsra" nem lehet egy üzemet felépíteni, nincs mindig csúcs, ám kötészeti gépbeszerzésekkel csökkentjük kitettségünket és ezzel az ebből adódó feszültségeket is. Nem beszélve szállítói biztonságunkról és hatékonyságunkról.  

Óvatosan, komótosan, mondhatni, csak úgy balkézről, ám annál erősebben léptünk a digitális világ felé. 2018 ennek az éve lesz, Két darab B/3 méretű Canon-OCÉ könyv nyomógép, két darab SRA/3 méretű színes nyomdagép, ebből az egyik egy új Canon ImagePress 10.000 gép, Epson 160 cm szélesnyomtató és ami ezekhez kell, kötészeti berendezések, egy komplett könyvkötő gépsor, a meglévő nyomdász szakma sok-sok tapasztalatával, hiszen ez azért mégiscsak egy ofszetnyomda. Szóval ezek a jövő év feladatai. A szerződések aláírva, finanszírozás biztosított, úgyhogy hajrá.

Köszönöm megrendelőinknek a bizalmat, a megbízásaikat, hiszen ezeknek a terveknek a megvalósítását az elvégzett feladatokon keresztül biztosítjuk. Köszönöm munkatársainknak egész évi munkáját, jó pihenést, kezdünk január 8.-án és addig is itt a képeknél néhány ízelítő decemberi munkáinkból.