Rózsa Nyomda

Rózsa Nyomda   Telefon: 06-23-373-657    E-mail: info@rozsanyomda.hu    Pályázataink

Gréta konyhája

Sugárzóan egészséges vagy, tudod miért, és honnan jöttél, hová tartasz. Harmóniában vagy önmagaddal, a természettel, az állatokkal és az emberekkel. Minden rendben van, még ha látszólag kaotikus és nehéz is az élet. Te érzed ezt?

Én 32 évesen mondhattam el, hogy igen, megtaláltam ezen mondatok értelmét. Belülről jöttek.

Megtaláltam a célomat, az egységemet, Önmagamat. Mások számára talán hihetetlenül hangozhat, de nekem az ételek segítettek és a kisfiam.

Volt, van, és lesznek is álmaim. Az egyik ez volt. Hogy írjak egy könyvet. Hogy segíthessek másoknak, átadhassam az egyik lehetséges utat, ami a boldogsághoz, harmóniához és önismerethez vezet. A tiszta ételeken keresztül. Ez a könyv látszólag csak egy szakácskönyv a sok közül, mégis olyan üzeneteket hordoz, amelyekre érdemes hallgatni.

Gyermekkoromban nem szerettem enni. Az átlagosnál vékonyabb gyermek voltam, sőt volt olyan időszak is, hogy édesanyám orvostól-orvosig cipelt étvágytalanságom miatt. A sütés-főzés, konyhai tevékenységek sem kötöttek le igazán, ellenben a természet és az állatok szeretete életem minden percén követett. Kint a szabadban, mezítláb játszani, cicákat nevelgetni, erdőben kirándulni a kedvenc elfoglaltságaim közé tartoztak.

Az evéshez mindig túl elfoglalt, vagy kedvetlen voltam, csak szükségszerű tevékenységnek véltem. 12 éves lehettem, amikor édesanyám elvitt jógatáborba, és ma is állítom, hogy az volt az első igazán nagy fordulópont az életemben. Teljesen más környezettel, emberekkel és tanításokkal találkoztam. Minden más volt, mint azelőtt.

Egyszer-egyszer ilyen szavak ütötték meg a fülemet: univerzum, egység, szeretet, nem ártás, Buddha, Bhagavad Gíta, s bár fiatal korom ellenére akár le is pereghettek volna rólam ezen szavak, mégsem így történt. Ott ültem, és szájtátva hallgattam az előadásokat, szívtam magamba az előadó szavait. Egyetemes tanítást hallgattam, mintha örök érvényű igazságok lettek volna, amelyek nem szorultak bizonyításra. A szívemben éreztem, a lelkemig hatoltak.

 

B/5 méret 224 oldal 115 grammos fényes műnyomó papír belív, színes nyomás, PUR kötészet, 150 recept. Itt kapható