Rózsa Nyomda

Rózsa Nyomda   Telefon: 06-23-373-657    E-mail: info@rozsanyomda.hu    Pályázataink

Összefoglaló 2018

Békés ünnepet, sikeres új évet, közösen sikeres új évet kívánunk minden régi és új megrendelőnknek. Köszönjük nekik folyamatos megbízásaikat, a szakmailag kiváló együttműködést amely szakértelemmel jelentősen könnyítették dolgunkat.

Köszönjük kollégáinknak, a digitális részleg dolgozóinak, a CTP lemezkészítésnek, a gépmester uraknak, könyvkötő hölgyeknek, vágó uraknak, kiváló segítőnknek, aki a segédmunkás beosztásában olajozza a működést a lemezkezeléstől a szállításig. Köszönjük, hogy lelkiismeretes munkájukkal betették közös évünkbe, mindenki, ami tőle tellett.

És köszönjük beszállítóinknak, akikhez mi is hűségesek vagyunk, gépeink javítását szervizelését végző szakembereknek, alvállalkozóinknak a rugalmas és gyors kezelését előforduló problémáinknak.

2018 története ott kezdődött, hogy 2017-ben azt terveztük, hogy most éppen nem tervezünk semmit. Az előző években elindítottuk digitális részlegünket, igaz, csak olyan „na legyen nekünk is egy ilyenünk” alapon, mint ahogy sok más ofszetnyomda is van/volt így. Belaktuk 2016-ban átadott új épületünket, kötészetünk végre normális elhelyezést kapott, ofszet gépeink kiváló állapotban, értő gépmesterekkel működnek. Új partnerek találtak ránk és a régiek is megvannak, 2017 végére árbevételünk a korábbi évek 360-370 millió forintjáról 431 millió forintra emelkedett, szóval azt terveztem, hogy szinten tartás, minőségi figyelem, semmi komolyabb beruházás 2018 – 2019 évekre. Felkészülünk a 2019-2020 évekre tervezett két ofszetgép cseréjére, töltekezünk, figyelünk a piacra és ilyenek.

Ember tervez és hát nem így lett. 2017 őszétől hetente, naponta jöttek szembe a lehetőségek, a kihagyhatatlan lehetőségek, az azonnali megoldást követelő piaci, alvállalkozói helyzetek. Beleálltunk mert bele kellett állni, és így lett nekünk egy új Dupló 6000-es irkázónk, egy BQ-270 ragasztókötő gépünk és HT-30 könyvtestvágónk. Kihagyhatatlan történet volt az új, pályázatos Canon Imagepress 10.000 digitális nyomógép és az OCÉ-6100 B/3 digitális könyvnyomó; kettőre emelve ezzel a B/3 méretű, könyvek nyomtatására is alkalmas digitális nyomógépeink számát. És ugyanígy kihagyhatatlan volt egy felajánlott szomszédos, igen alkalmas ingatlan megvásárlása is. Kötelező volt kezdeni valamit a CTP lemezkészítésünkkel is. Kicsinyke tévelygés után megtaláltuk az ideális megoldást, munkába állt egy B/2 CRON típusú automata berendezés.

Ez a rapid, nagy arányú fejlesztés jelentős költség növekedéssel is járt. Figyeljük gazdálkodásunkat, kontrolláljuk és fegyelmezzük kiadásainkat, személyi jellegű ráfordításaink, azok járulékai jelentős növekedést mutatnak és várjuk, mit hoz vállalkozókra a 2019-es év. Számolgatjuk mit jelent a cafeteria eltörlése, tervezzük a digitális részlegünk önálló kötészettel való bővítését. Figyeljük a piacot, elemezzük szakmánkban végbement szervezeti változásokat, beruházásokat. Értékeljük és ha van tanulság, van következtetés azt igyekszünk levonni és beépíteni munkánkba, piaci viselkedésünkbe, ahol továbbra is a fő gondolat a megbízó pontos, maradéktalan kiszolgálása.

bevetel_2001_2018.png