Rózsa Nyomda

Rózsa Nyomda   Telefon: 06-23-373-657    E-mail: info@rozsanyomda.hu    Pályázataink

Összefoglaló 2018

Békés ünnepet, sikeres új évet, közösen sikeres új évet kívánunk minden régi és új megrendelőnknek. Köszönjük nekik folyamatos megbízásaikat, a szakmailag kiváló együttműködést amely szakértelemmel jelentősen könnyítették dolgunkat.

Köszönjük kollégáinknak, a digitális részleg dolgozóinak, a CTP lemezkészítésnek, a gépmester uraknak, könyvkötő hölgyeknek, vágó uraknak, kiváló segítőnknek, aki a segédmunkás beosztásában olajozza a működést a lemezkezeléstől a szállításig. Köszönjük, hogy lelkiismeretes munkájukkal betették közös évünkbe, mindenki, ami tőle tellett.


Olvass tovább>>
Álláshirdetés 2018

Ha megtévesztettelek a 18-as karikával, hát nézd el nekem, ez egy álláshirdetés. 18 éve működő nyomdánk az első évi néhány millió forintól a 430 milliós forintos bevételéig jutott egyenletes teljesítéssel, folyamatos beruházással, fejlesztéssel. Az egy darab Romayor 314-esből, az egy darab vágógépből és a nem egészen 200 négyzetméterből lett a mai kapacitás amit itt nézhetsz meg. Nyomdánk Érd-Parkvárosban található, főútvonal mellett, közel az M7-es autópályához és közel a parkvárosi Bem térhez. Itt egy térkép, hogyan is találsz hozzánk.

Kapacitásbővítés, ingatlanbővítés, ez a 2018-as év feladata. Tárgyszerűen az új gépeink:

Duplo 6000-es irkázó működik 2017 november óta, már nem jelent gondot a fekvő A/4 méret irkázása sem. 2018 Január végén érkezik HTC-30 Horizon könyvvágó, BQ-270-es ragasztókötő gép, Océ VP6160 B/3 méretű könyvnyomó gép, ez lesz a második ilyen gépünk, Canon Imagepress 10000-es színes nyomdagép és 2018 nyár eleji érkezésre várjuk ragasztó kötő gép és egy három késes. Egyenes vágó gép 78 cm. 2018 Június új CTP lemezkészítő berendezés.

 


Olvass tovább>>
Búcsúzzunk el a 2017-es évtől

Újra egy sikeres év van mögöttünk. Kollégáim jól megérdemelt év végi pihenésüket töltik, elmúlt a karácsony is, csend van, itt az ideje egy kis számvetésnek. 18 éve működő nyomdánk ebben az évben ismét egy nagy lépéssel, közel 20 százalékkal növelte árbevételét elérve ezzel a 430 millió forintos határt.

Visszatekintve újra és újra csak azt tudom levonni, hogy nagyvonalúan és bátran kell bevállalni az újat és a nagyon merésznek tűnő fejlesztéseket. Így volt ez minden beruházásunkkal, mert „minek nektek” CTP? És minek nektek B/2-es gép? Kéziszedő maradjon a vinklivasnál.

Óvatosan, mindig a takarónk végéig nyújtózva, meglévő igényekre építve haladtunk előre. Csendesen, tisztességesen, mindig a vevőt és a minőséget tartva szem előtt. Túléltük a válság éveit, nem bonyolódtunk visszafizethetetlen lízingekbe, maradva a piac által megfizetett és megfizethető amúgy kiváló gépeknél. Sosem vallottuk azt a közkeletű mondást, hogy majd a „GÉP” meghozza a munkát. Sosem hozza meg. Gondolom, ezt ma már sok pályatársam is így gondolja. A munka nem így találja meg az embert, az üzemet, a közösséget. Ez persze csak egy vélemény, mindenesetre a tapasztalat sem cáfolta meg.

 


Olvass tovább>>
Munkavállalói hűségprogram

Az Érdi Rózsa Nyomda 2017. negyedik negyedévétől kezdődően a vállalkozás teherbíró képességétől és más egyedi megfontolásoktól függően elindítja a CIG Pannónia Életbiztosító Dolgozói Hűségprogramját.

A program egy megtakarításból és egy hozzá kötött balesetbiztosításból áll. Konkrétan ez havi 10.000 - 20.000 Ft megtakarítást jelent az adott kolléga nevére a biztosítónál vezetett számláján. A futamidő leteltével ez a normál bérezésen felüli összeg, hozadékaival együtt a szerződött kolléga rendelkezésére áll. 


Olvass tovább>>
2017 február erősen dolgozunk a közösségi oldalunkon

A nap is kisütött, bár a hóvirág jó egyhónapos késéssel érkezett, de megérkezett. Februárt írunk, most süt a nap és erősen pozitív tartományban jár a hőmérő. Az élet is beindult, a megrendelők is felébredtek téli álmukból, látják, hogy süt a nap és ideje nekilátni a sokmindennek... Irányítási rendszerünkben pontosan látom az összes számot, értéket ami meghatározza működésünket. Mutatja hol a gyenge pont, látom, mire is ment el több költség az indokoltnál, módom van tételesen ellenőrizni és ha kell, beavatkozni. Bár az idén úgy alakultak a naptári napok, hogy aránylag későn, 9-én indultunk, ennek ellenére számaink megegyeznek az igen erős 2015-ös év azonos időszakával. A portfóliónk változik, de azért jelentős részben, 60 százalékában állandó. Ez jó tapasztalat.


Olvass tovább>>
Kiváló minőség, gyorsan és értékarányosan!

Kiváló minőség, gyorsan és értékarányosan!

Gyártunk könyveket, prospektusokat, nyomtatványokat, újságokat, meghívókat, továbbá bármit,
a megrendelő igénye szerint ofszet és digitális technológiával. Kicsi és nagy példányszámban.
Üzemünkben teljes a technológiai sor – a lemezkészítéstől a hajtogató gépen át, a ragasztókötésig, irkázásig.
Áraink mindenkor tükrözik a kiváló minőséget, a pontosan betartott határidőt. "Egyablakos" rendszerünk biztosítja a dedikált ügyfél kapcsolatot, a munka indítása után már csak egy ügyintézővel kell kapcsolatot tartanod. Tegyél próbára minket!

 


Olvass tovább>>
Gyorsuló forgással

 

Nos, hát akkor vágjunk bele. Hetven százalékon pörög a gépezet. Az elmúlt években felépített rendszer, kapacitás olajozottan, jól működik. A közel három hetes (az idén így alakult) téli álom után újra elkezdtük a tankönyvek, állandó periodikáink és más egyéb könyvek, kiadványok gyártását. A Műszaki Könyvkiadó, mint legnagyobb partnerünk folyamatos fejlesztéseivel, megbízásaival és a minőségre vonatkozó nem lankadó figyelmével állandó edzésben és készenlétben tartja szervezetünket. De ez így van rendjén. Elkészültünk a 2017 év Szakképzési és Idegen nyelvű könyvek katalógusával. Informatika 9-10, Ápoláslélektan, Vaktérképes feladatok földrajzból, Számírás gyakorlófüzet és más érdekes, tartalmas és hasznos könyvek. Ofszet és műnyomó papír, irkafűzés és ragasztó kötés, egy/egy és négy/négy szín, mi szem-szájnak, nyomdásznak ingere.


Olvass tovább>>
2017 Január

 

Lassan vége van ennek az igen csúnya és hideg januárnak. Kilencedikén, terveinknek megfelelően elindultunk a januárban megszokott tempóval. Felmelegítettük a gépeinket, kollégáink visszarázódtak a mindennapokba.

A fb közösségének, érdeklődésének köszönhetően sikeres volt az álláshirdetésünk. A sok megosztásnak köszönhetően, amit köszönök, 82 darab önéletrajz érkezett hozzánk. Ezek feldolgozása, ennek kapcsán bonyolított személyes beszélgetések elgondolkodtató perceket hoztak. Sok képzett és céltudatos kollégát láttam és sokat, akikről mindez nem mondható el. Ahogy ígértem január végéig lezárjuk ezt a folyamatot, már találtunk megfelelő kollégákat, a többieknek pedig a jövő hét folyamán értesítést küldünk döntésünkről. Amennyiben mégsem így lenne, folytatjuk keresésünket.

 


Olvass tovább>>
Tiszta udvar rendes ház jegyében elmentünk karácsonyozni

... de előtte még összeültünk, hogy megegyünk a Monarchia Rétesház Érd különlegesen finom ámde éppen annyira hizlaló (bocs) réteseiből néhány tucatot. Megbeszéltük a mögöttünk álló évet, előzetes számaink alapján hoztuk a tavalyi számokat és vázoltunk egy várható 2017-es évet. 

Világmegváltó terveket rajzoltunk az égre, megelőzendő a megelőzendőket ami summázva csak annyit jelent, hogy időnként lankad a figyelem, lehetne néha nagyobb odafigyelés is. De ez biztosan csak jobb lesz, ebben a tudatban volt egy boríték is, nem egy mindenkinek, hanem mindenkinek egy. Továbbá, keresünk kollégákat, könyvkötőt a hajtogatógépre, gépmestert és segédmunkás kollégát. 


Olvass tovább>>
A szénásszekér esete, amire

..lehetne még egy villányit pakolni. Na, ezt most élőben megtapasztaltuk. Az utolsó rugaszkodásunk után rugaszkodtunk még egy 10 pontos haskelepet és már csak órákban mérhető kivitelezési időkkel teljesítettünk izgalmasan komplikált és időponthoz kötött megbízásokat. Lihegve de mosolyogva odértünk a Tantestület ünnepi értekezletére az érdi Vörösmarty Gimnáziumba, az iskola fennállásának 55. évfordulójára készült könyvel.

,,- Mit gondolsz, mire van szüksége egy kutyának, hogy boldog életet éljen? Mi jelentheti a számukra a boldogság forrását?" Teszi föl a kérdést Joó Katalin A Boldogság forrása a KUTYA című könyvében és nem kérdés, ennek Karácsonyra el kellett készülnie.


Olvass tovább>>
Még egy utolsó nekirugaszkodás

és ezek is ott lesznek a fa alatt, a karácsonyi forgatagban, ahol reméljük, a sok-sok felesleges biszbasz mellett könyvekre is jut figyelem.

Ajánljuk a most elkészült „tekintet” folyóirat 2016/6 számát. Benne emlékezés Ladányi Mihályra, könyvismertetőt Szent-Györgyi Albertről, Béres Attila hangjátékának leiratát (első rész). Álló Géza: A kék madár nyomában, szóval érdemes kézbe venni és ha nem is most, a nyüzsiben, de utána a csendesebb napokban mindenképpen. B/5 méret, egyszín nyomás, színes melléklet. Kedvesen, évek óta.

Reméljük a Magyar Posta nem tesz nagyon keresztbe és előbb vagy utóbb megérkeznek a szerkesztőségükbe a Sikeres Nők Top 50 2016 lapszámai,


Olvass tovább>>
Gréta konyhája

Sugárzóan egészséges vagy, tudod miért, és honnan jöttél, hová tartasz. Harmóniában vagy önmagaddal, a természettel, az állatokkal és az emberekkel. Minden rendben van, még ha látszólag kaotikus és nehéz is az élet. Te érzed ezt?

Én 32 évesen mondhattam el, hogy igen, megtaláltam ezen mondatok értelmét. Belülről jöttek.

Megtaláltam a célomat, az egységemet, Önmagamat. Mások számára talán hihetetlenül hangozhat, de nekem az ételek segítettek és a kisfiam.

Volt, van, és lesznek is álmaim. Az egyik ez volt. Hogy írjak egy könyvet. Hogy segíthessek másoknak, átadhassam az egyik lehetséges utat, ami a boldogsághoz, harmóniához és önismerethez vezet. A tiszta ételeken keresztül. Ez a könyv látszólag csak egy szakácskönyv a sok közül, mégis olyan üzeneteket hordoz, amelyekre érdemes hallgatni.

 


Olvass tovább>>
OLVASS NEKEM A BIBLIÁBÓL 1. kötet Ella K. Lindvall 

H. Kent Puckett illusztrációival

Az óvodások és a kisiskolások nagyon szeretik, ha felolvasnak nekik. Számontartják kedvenceiket, újra és újra hallani akarják azokat. Mi más lenne alkalmasabb arra, hogy a kedvencükké váljon, mint a külön számukra írt és illusztrált bibliai történetek, amelyek emellett hűek a Szentírás szövegéhez. Kis hallgatóink újra és újra visszajönnek majd, hogy meghallgathassák a kedves történeteket és nézegethessék a színes képeket.


Olvass tovább>>
Novotny Tihamér érdi művésztelep 2016

„Európa legnagyobb faluja” – jutott eszébe a más vidékeken élőknek akár két-három évtizede is, ha Érd neve szóba került és talán a török által hátrahagyott minaretet ismerték még. Természetesen a történelem itt is nyomot hagyott, de inkább pusztítva, mint építve vonult át rendre a városon. A büszke múlt persze mindig ott élt és él az érdiek emlékezetében, a történelem valóságos emlékeiben és színesre szőtt legendáiban. Hallani, hogy a régebben erre járók most nehezen ismernek rá a megszokott, megismert vidékre. Valóban, néhány évtized elmúltával az egykor falusias település 65 ezres lakosságával építkező, gyarapodó nagyvárossá változott. A változás leginkább látványos jele a beton, a kő, az aszfalt. Új épületek, utak, terek, lakóházak. Ám nem ezektől válik szerethetővé a város: élő közösségek, emberi törekvések, szellemi, kulturális értékek teszik közös otthonunkká. Ezért szorgalmazzuk és támogatjuk a közösségi, a szellemi, művelődési élet megnyilvánulásait, közöttük az Érdi Művésztelep működését.


Olvass tovább>>
Igen gyors és szép munka, leszállítva

Antalfai Márta ALKOTÁS ÉS KIBONTAKOZÁS

A Katarzisz Komplex Művészetterápia elmélete és gyakorlata

Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány könyve.

Az ajánlásokból: „A módszer igen jól felépített, tematikája összerendezett, folyamatszerű feladatai innovatívak, mozgósító töltetűek… Alkalmas a művészeti terápiákban rejlő – gyakran sodró erejű, intenzív – lélektani változtató hatás megtapasztalására”.   Buda Béla

„Stílusából, példáiból adódóan még a társszakmák képviselőinek is megfelelő eligazítást adhat ahhoz, hogy hogyan segítheti a művészet a minden emberben szunnyadó kreatív erők mozgósítását.”  V. Komlósi Annamária


Olvass tovább>>
Decemberi hajrá

Szépen, egyenletesen működtetjük mindhárom ofszet gépünket és tempósan gyártja a könyveket a digitális részlegünk is. A periódikáink is változatlanul, előre tervezett időben érkeznek, kiadóink tartják magukat az előre egyeztetett időpontokhoz. Remek dolog ez, hiszen a tervezett programot nem kell borítani, átalakítani. Így érkezett időben a Sikeres Nők, a Pandúr a Lélekfrissítő, a Kertváros magazin és a Flórián Press. Nem volt sok időnk a Várak Kastélyok Templomok 2016 Évkönyvre, csak pont annyi amennyiben megállapodtunk és így készült el pillanatok alatt a Heves Top50 2016 csinos kiadványa. December 9-én bezárnak a könyvterjesztők, addig még van egy kis száguldásunk.


Olvass tovább>>
Változatlan lendülettel, így év vége felé

Legnagyobb megrendelőnk a Műszaki Kiadó könyvei igen jól fogynak. Folyamatos gyártásban tarva minden rendszerünket. A pótlási igényekből látom, hogy viszik, szépen viszik a un. Gazdasági csomagot. Pénzügyi, számviteli és egyéb ismeretekkel. Csinos, jó fogású könyvek. Ofszetpapírra nyomva, egyenletes nyomással, ragasztó kötéssel, fóliázott borítókkal. Itt beszerezheted.


Olvass tovább>>
Rózsa Nyomda, ismerkedj meg velünk

Kiváló minőség, gyorsan és értékarányosan!

Gyártunk könyveket, prospektusokat, nyomtatványokat, újságokat, meghívókat, továbbá bármit,
a megrendelő igénye szerint ofszet és digitális technológiával. Kicsi és nagy példányszámban.
Üzemünkben teljes a technológiai sor – a lemezkészítéstől a hajtogató gépen át, a ragasztókötésig, irkázásig.
Áraink mindenkor tükrözik a kiváló minőséget, a pontosan betartott határidőt. Tegyél próbára minket!


Olvass tovább>>
Néhány könyv az elmúlt napok gyártásaiból

7 lépés, hogy megtapasztald Isten vezetését Harmat Kiadó

Maurizio Stupiggia: A bántalmazott test  Oriold Kiadó

Suhai Pál Bábeli adósságok Napkút Kiadó


Olvass tovább>>